LED szalag

A LED szalag világítás

A LED szalagok egy egyszerű és sokoldalú megközelítése egy helyiség megvilágításának. A szalag világítás, amelyet neve is tükröz, egy rugalmas, hajlítható szalagból áll, melyen szép sorban ledek helyezkednek el. A szalag olyan mértékben formázható, amennyire szeretné, és szinte bármilyen kialakított formát képes felvenni. Népszerűsége töretlen, és valószínűleg a gyors és egyszerű felcserélhetőségének és látványos világításának köszönhető. Gyakran használják a konyhában szekrények körvonalazására, vagy a helyiség egy kiválasztott elemének, például televízió, játékkonzol vagy hangfalak kiemelésére. A tetszés szerint ki-, bekapcsolható LED szalagot jellemzően öntapadó hátlappal vagy hagyományos rögzítőelemekkel szerelik fel a kiválasztott helyre. A szalagon bizonyos távolságban elhelyezkedő mini ledek vékony áramköri kártyán futnak. Egyes stílusok méretre vághatók, nagy rugalmasságot biztosítva a felhelyezéshez, a különböző színválasztékkal pedig egyedi megvilágítást lehet létrehozni.

 

LED mint dekoráció

A LED-es fénycsíkok forradalmasították a világítástechnikát. Tökéletes kiegészítői bármely helyiségnek, akár a fürdőszobában vagy a konyhában, akár az íróasztalon, az éjjeliszekrényen vagy egy üres fal mentén. Lágy, fényes vagy akár színváltós változatban is kaphatók, amelyek kevesebb mint egy óra alatt könnyedén felszerelhetők. A színes LED-szalagokat kifejezetten olyan helyiségek megvilágítására tervezték, ahol bármikor kedve szerint változtathatja a színt. Igazából csakis a fantáziája szabhat határt annak, hogy hová és milyen formában, hosszban szeretné felszerelni a LED szalag világítást.

A színek tekintetében sem ismer lehetetlent a LED világítás. A távirányítóval működtethető LED szalag akár tizenkét színben is pompázhat, amely tulajdonság igazán egyedülálló a led világítások tükrében.

 

A fentiekből már kirajzolódhatott, hogy a LED szalag nem csak egyszerűen világítási funkciót tölt be, de egyes helyiségek led dekorációjaként is működik, különösen, ha szeretnénk kedvező fényben kiemelni a szoba fontos részét.