Mi a számomra megfelelő stílus?

Mi a számomra megfelelő stílus?

      Manapság már az otthonok többsége valamely stílus jegyét viseli. Ezért nem mindegy tehát, hogy a világítótest milyen stílusú.

       A Kecskemetilampa.hu-nál azt gondoljuk, hogy nem kívánjuk a lámpákat aprólékosan kategorizálni, hiszen lakberendezőnek kellene lenni, hogy az így keletkezett tengerben el tudjunk igazodni. E helyett csupán a markáns stílusokat különböztettük meg. A választható stílusok tehát:

Klasszikus: ebben a kategóriában a szó szoros értelmében klasszikus szín és formavilágú lámpákat soroltuk. Ide tartozna a réz a bronz, az antikol színek, díszített fém elemek és pl. az alabástrom üveg búrák. Íme egy példa a stílusra:

 

 

Modern: ide tartoznak a letisztultabb, kevésbé díszes, azonban színekben és formai megoldásokban a modern otthonokba illő lámpatestek. Itt már jellemző a LED fényforrások használata, a króm és egyéb színek megjelenése. 

Design: azokat a lámpákat soroltuk ide, amelyek formabontó megjelenésűek, nagyon újszerű megoldásokat tartmalmaznak. A beépített LED világítás megjelenése lehetővé tette olyan formák használatát, amelyek korábban csak a képzeletekben léteztek.

Vintage: napjainkban igen divatos stílus, mely a régmúlt hangulatát új formákkal és elemekkel ötvözi. Klasszikus, patinás, nosztalgikus, “békebeli” hangulatot idéző, leginkább a részletgazdag, finoman megmunkált lámpák jellemzik.Ez a stílus egyfajta életfelfogás, hogy hogyan tudjuk a múlt értékeit a jelenbe varázsolni.

Okos világítás: ma már semmi sem az aminek látszik, illetve elvárás, hogy a tárgyak több funkcióval is rendelkezzenek. Ebbe a kategóriába jelenleg csak kevés lámpa tartozik, de a gyártók egyre inkább törekednek a kínálat bővítésére. Ezek a lámpák általában okos eszközzel vezérelhető változatok, amelyeket akár a távolból is tudunk irányítani.

Képtalálat a következőre: „eglo 95542”